[O1] Zamarznięty letni płyn do spryskiwaczy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mksi
    Drive
    • 2009
    • 45

już nie przesadzajcie nie były takie złe :P Tylko modlić się żeby było ciepło bo ognisko w środku nie wchodzi w grę co najwyżej grilla tam postawić :lol: :lol: :lol:

Ale szczerze wam radze inne domki, chyba że macie kilka worków ziemi, nasion trawy i jakieś łopaty bo pewnie właściciele pamiętają co zostawiliśmy i będzie trza to odpracować :lol: :lol: :lol:
  • Ths
    Rider
    • 2007
    • 317

Dziś rano uświadomiłem sobie że mam nadal letni płyn do spryskiwaczy, który niestety zamarzł. W nocy było -4. Na szczęście zamarzł tylko w kanalikach, w zbiorniczku pływają kostki lodu :| W dzień będzie temperatura dodatnia tak więc powinno puścić.

Pytanie
    Jak poradzić sobie z sytuacją, kiedy w dzień nie ma temp dodatniej a spryskiwacze nadal nie działają. Czy miał ktoś taki przypadek już ?? Jak sobie z tym radzicie.

PS. Kiedyś zamarzła mi woda w zbiorniczku w poprzednim aucie i nalałem denaturatu .. ale to nie jest dobry pomysł . Nigdy więcej

Komentarz

• rss
      L&K
      • 2009
      • 1098

pozostaje poczekac na dodatnia temperature i rozgzac silnik, wtedy pod maska bedzie cieplo i plyn we wszystkich przewodach powinien odtajac.
      skoro jestes przeciwnikiem denaturatu (czemu?) to pozostaje odciagnac plyn ze zbiornika i nalac wlasciwego. no i obficie spryskac szyby zeby ten zimowy doszedl do przewodow.
      kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

nagrzeje sie to wszystko od silnika i puści, to wtedy wypompuj, wlej zimowy i tyle.
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8160
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ja w sobote dolałem zimowego. letniego było ok 1 litra a wlałem 4 zimowego. W węzykach był jeszcze letni....i niestety tez go złapało. Wjechałem do garazu.....odtajał...wypryskałem letni z węzyków i juz wczoraj/ dzis przy - 4 jest ok. A sobota -1 i złapało.
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• baca10
            RS
            • 2009
            • 6225

Re: Zamarznięty letni płyn do spryskiwaczy

Zamieszczone przez Ths
            Dziś rano uświadomiłem sobie że mam nadal letni płyn do spryskiwaczy, który niestety zamarzł. W nocy było -4. Na szczęście zamarzł tylko w kanalikach, w zbiorniczku pływają kostki lodu :| W dzień będzie temperatura dodatnia tak więc powinno puścić.

Pytanie
            Jak poradzić sobie z sytuacją, kiedy w dzień nie ma temp dodatniej a spryskiwacze nadal nie działają. Czy miał ktoś taki przypadek już ?? Jak sobie z tym radzicie.

PS. Kiedyś zamarzła mi woda w zbiorniczku w poprzednim aucie i nalałem denaturatu .. ale to nie jest dobry pomysł . Nigdy więcej
            Jak jestes przeciwnikiem denaturatu to zawsze mozesz wlac czysty spirytus lub techniczny ale to troche droga zabawa ale skuteczna jesli pozostal ci letni plyn

Komentarz

• pkacz
              Ambiente
              • 2008
              • 214
              • Octavia II (1Z3)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Ths
              Pytanie
              Mi kiedyś w Fabii zamarzło po całości a na dworzu -15 Auto do jednego garażu z nagrzewnicą, czekamy 30 minut i gotowe

Komentarz

• 4kwiatek
                Ambiente
                • 2008
                • 228

Hi...

A jak ktoś nie ma garażu i ma sporo czasu to może pojechać do podziemnego w jakimś centrum handlowym. Tam temperatura jest zwykle o kilka stopni wyższa niż na zewnątrz (czyli nie bardzo będzie działać przy -10 .

POzdrawiam...
                Kwiatek...

Komentarz

Pracuję...